Om / about


(Foto: Kjetil Sandviken)

Breibeint er en duo som består av to garvede og meget særpregede musikere. Vegar Vårdal og Åsmund Reistad har bakgrunn fra en rekke band som de siste årene har satt tydelig preg på norsk folkemusikk. I Breibeint forener de krefter i gnistrende samspill. Musikken tar utgangspunkt i tradisjonell slåttemusikk, hovedsakelig fra Norge, men også fra flere av våre naboland. Arrangementene er moderne, og inneholder elementer fra andre stilarter pluss en god dose improvisasjon. Det musikalske uttrykket er lekent, groovy og lyrisk. Breibeint oser av rå spilleglede!

Sammen med Tom W. Rustad utgjorde de trioen Fimbul, som vant  åpen klasse under Landskappleiken på Røros i 2005. Med cd`en «Fiolsteinen» ble de nominert til Spellemannspris det samme året. De er også med i bandet til Bolteløkka Jentekor, som har bak seg cd-utgivelsene «Mine visur» (2010) og «Jolervisur» (2014). Sammen med Linn A. Fuglseth (vokal) og Per Jostein Aarsand (fortelling) utgjør de gruppa Østfolk, som gav ut CDen «Østfolk» på Grappa i 2013. Gruppa har reist rundt på skolekonserter i hele Østfold, Kristiansund, og turnerer for tiden i Vest-Agder. Bestillingsverket «Ikkje ver blug – Kyss meg!» hadde sin premiere på Landskappleiken i 2016, og skal nå bli gitt ut på Grappa høsten 2017. Her er Vegar komponist, og limet i produksjonen er samspillet mellom Åsmund og Vegar.

Vegar Vårdal (f. 1975) er en allsidig artist, som virker både som pedagog og musiker. For tiden er han aktiv i Camille Norment Trio og Vårdal/ Andersson foruten Breibeint og Østfolk. Vegar har gitt ut plater som har vunnet Folkelarmpris og har vært bestselger innenfor folkemusikkgenren. Ole Paus, Mikhail Alperin, Frode Haltli er musikere Vegar har samarbeidet med, og samarbeidet har resultert i produksjoner og utgivelser som RUSK og Stolen from Norway. I tillegg har han reist på en rekke turner for Kulturtanken/ Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken. Vegar jobber mye med å tilrettelegge folkemusikk og folkedans for ulike scener, noe som har gitt han flere oppdrag for NRK, Riksscenen, Kulturtanken, Noregs Ungdomslag og Nynorskens Hus i Oslo. Les mer på www.kultivator.no.

Åsmund Reistad (f. 1969) har bakgrunn fra ulike folkemusikkensembler, som bl.a. Chateau Neuf Spelemannslag, Aasmund Nordstoga, Bjørgo & Reistad, Trispann og Tiar. Foruten folkemusikk jobber han også som jazzmusiker og visesanger. Han har medvirket på plateinnspillinger med Jonas Fjeld, Trond Granlund, Jan Toft, Guro von Germeten m.fl. Han har reist på turneer og festivaler i en rekke land, bl.a. Japan, USA, Russland, Tyskland, Baltikum, England. Han har en rekke produksjoner for Kulturtanken/Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken bak seg. Han har utdannelse fra Norges musikkhøyskole og Universitetet i Oslo. Les mer på www.reistadfolk.no.

Reklamer